Ga naar hoofdinhoud

Oefentherapie Mensendieck in Castricum

De oefentherapeut helpt je met het behandelen en voorkomen van blessures en klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Mogelijk herken je de nekpijn na een werkdag achter je bureau, de rugpijn bij lang staan of zitten en pijn in je been tijdens bukken of tillen. Maar ook als je lange tijd te veel van jezelf gevraagd hebt, door drukte op het werk of stress in de thuissituatie, kan overbelasting zijn tol eisen in het lichaam.

Wat is Oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Mensendieck is een holistische therapie. Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf, maar naar het gehele houdings- en beweeggedrag. Door dit in kaart te brengen wordt er gezocht naar welke factoren de oorzaak van jouw klachten kunnen zijn. Dit kunnen lichamelijke factoren zijn (zoals je houding of manier van bewegen), sociale factoren (denk aan ergonomie, omgang met je omgeving) of stressfactoren (overbelasting op emotioneel/mentaal niveau). Voor inzicht in de oorzaak van je klacht kan er een gericht plan gemaakt worden voor herstel. Het bewust worden van je eigen beweegpatronen en hoe je hier mee omgaat zijn hierin een belangrijk onderdeel.

Na het in kaart brengen van het houdings- en beweeggedrag wordt er gezamenlijk een plan opgesteld met ons multidisciplinaire team bij Fysiotherapie Castricum. Hierbij wordt geprobeerd zo dicht mogelijk bij de patiënt te blijven, zodat de adviezen en oefeningen zo goed mogelijk in het dagelijks leven kunnen worden geïmplementeerd.

Afspraak Maken

Via onderstaande knop kunt u online een afspraak inplannen voor Oefentherapie Mensendieck in Castricum. Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt? Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Back To Top