Ga naar hoofdinhoud

Kinderfysiotherapie in Castricum

Kinderfysiotherapie Castricum

Kinderfysiotherapie in Castricum is geschikt voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Per leeftijd worden (fijne en grof-) motorische en lichamelijke klachten ervaren. Het werkgebied van een kinderfysiotherapeut.

Vergoeding
Er worden 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt, zonder verbruik van eigen risico. Daarnaast is er eventueel het aantal uit het aanvullende pakket van de ouder. Chronische indicaties worden 100% vergoedt vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering.

Baby’s 0-2 jaar

Sommige baby’s hebben een extra steuntje in de rug nodig bij het behalen van motorische mijlpalen (zoals buiklig, omrollen, gaan zitten, staan etc). Ik als kinderfysiotherapeut kan hier bij helpen door met bepaalde oefeningen bewegingen te stimuleren. Maar ook wanneer er juist verkeerd wordt bewogen (bijv. billenschuivers), bij voorkeurshoudingen (welke kunnen leiden tot een afplatting van de schedel), of wanneer er juist helemaal niet wordt bewogen door een te lage spierspanning. Met tips worden ouders en de kleintjes op gang geholpen.

Kinderfysiotherapie in Castricum

Peuters & kleuters 2-6 jaar

Tijdes deze leeftijd kan worden gezien dat een kind niet dezelfde vaardigheden laat zien als andere kinderen. Hij of zij kan vaak struikelen of moeite hebben met klimmen, springen, vangen en/of gooien. Bewegingsangst kan ontstaan. Op speelse wijze zullen deze vaardigheden worden aangeleerd. Ook met specifieke vaardigheden (bijv. koppeltje duiken, fietsen) gaan we samen aan de slag. Daarnaast kunnen kinderen met afwijkende houding/looppatroon of met aangeboren afwijkingen bij mij terecht.

Schoolkinderen 6-18 jaar

Op school kunnen kinderen tegen motorische problemen aanlopen waardoor ze niet meekomen met leeftijdsgenoten tijdens gym of buitenspelen. Voor een kind heel vervelend, met soms grote sociale gevolgen. Ik kan helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden (gooien/vangen, voetballen, touwtjespringen, snel wenden/keren etc.) waardoor ze weer zeker worden over bewegen en weer mee durven doen met leeftijdgenoten. Ook werk ik met kinderen met schrijfproblemen, orthopedische klachten (van knieën, scheenbenen, rug, heupen etc.), een afwijkend looppatroon of houding en overgewicht.

Kinderfysiotherapie Afspraak

Via onderstaande knop kunt u online een afspraak inplannen voor kinderfysiotherapie in Castricum. Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt? Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Back To Top