Ga naar hoofdinhoud

Fysiotherapie

Binnen Fysiotherapie Castricum zijn verschillende disciplines werkzaam (fysiotherapeuten en een oefentherapie mensendiecktherapeut) met ook weer hun specialismen. Zo kunnen wij aan zowel jong als oud een passende behandeling bieden. Daarnaast werken wij als collega’s graag samen om een patiënt de beste zorg te kunnen bieden. Fijn voor zowel de therapeuten als patiënt.

Door de samenwerking met Full of Life en Personal Gym hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van apparatuur en open ruimtes naast onze behandelkamers. Dit biedt ons de gelegenheid om specifieke, op maat gemaakte behandelingen aan te bieden. Ook voor sport gerelateerde klachten of herstel na een blessure.

Dry Needling

Dry Needling wordt toegepast door fysiotherapeuten en manueel therapeuten bij triggerpoint behandelingen.

Deze overgevoelige verhardingen in spierstrengen kunnen o.a. karakteristieke uitstraling geven ten gevolge van overbelasting en trauma.

Dry Needling kan in dat geval een effectieve behandelmethode zijn om de klacht op te lossen.

Sport Revalidatie

Een (sport) blessure opgelopen? Wij kunnen u weer op u gewenste niveau terug helpen. Met adviezen, behandelingen en oefenschema’s zal er gewerkt worden aan het opbouwen van de belastbaarheid. Door de gegeven adviezen zal inzicht worden gegeven over de blessure, maar ook de verwachting van het herstel. Hierop voortbouwend zal u samen met een fysiotherapeut de belastbaarheid opbouwen tot uw gewenste sportniveau. Het gewenste niveau wordt vastgesteld in de samen opgestelde doelen.

Door de vele sportmogelijkheden (fitness en andere open ruimten) kunnen wij u van beginstadium tot op hoogniveau het sporten nabootsen en u dus tot het maximale begeleiden.

Chronische Klachten

Bent u bekend met chronische klachten? Denk aan status na een CVA (hersenbloeding), MS of o.a. hartfalen. Een van onze therapeuten helpt u hiermee op weg uw mobiliteit weer terug te krijgen of te behouden.

Vanaf het eerste moment van diagnose staan wij voor u klaar, wanneer nodig komen we bij u thuis en zullen langzaam de belastbaarheid gaan opbouwen. Samen met een therapeut stelt u uw doelen op, waar jullie samen naartoe zullen werken. Dit kan zijn in een langdurig traject, maar ook bij een kortdurend traject waar wordt gewerkt aan het bereiken van een persoonlijk doel. In beide gevallen werken wij het liefst naar een deel zelfstandig sporten toe, indien mogelijk. Daarvoor bieden de sportfaciliteiten de perfecte mogelijkheid.

Pre- & Postoperatief

Staat er een operatie gepland of bent u net geopereerd? Dit kan gaan om een operatie aan gewrichten (nieuwe knie/heup), spieren/pezen (na trauma) en/of inwendige operaties. Vooraf kunnen we u helpen zo sterk mogelijk de operatie in te gaan, welke voor een sneller herstel kunnen zorgen.

Na operatie zullen we, wanneer nodig, de eerste periode bij u thuis komen om de behandeling te starten. Waarbij we met adviezen u proberen op weg te helpen en met huiswerkoefeningen uw mobiliteit langzaam uit te bouwen. Wanneer het mogelijk is zullen we naast behandeling in de behandelkamer in de zaal de oefeningen steeds verder uitbouwen tot het moment dat uw doelen zijn bereikt. Het hele traject zullen we u begeleiden. Deels werken we naar zelfstandigheid toe, wanneer de situatie dat toelaat, zodat u zelfstandig ook aan uw herstel kunt werken.

Afspraak Maken

Via onderstaande knop kunt u online een afspraak inplannen. Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt? Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Back To Top